با انواع کمربند‌های طبی آشنا شوید!

کمربند طبی

صدمات و اسیب های کمری تقریباً ۲۰ درصد از کل صدمات و بیماری‌های محل کار را تشکیل می‌دهد و سالانه ۲۰ تا ۵۰ میلیارد دلار برای کشورها هزینه در بر دارد. کمربندهای طبی ممکن است برای کسانی که کمردرد یا بیماری‌های مزمن مانند آرتروز دارند مفید باشد.
کمردرد ممکن است با ستون فقرات استخوانی کمر، دیسک های بین مهره ها، رباط های اطراف ستون فقرات و دیسک ها، نخاع و اعصاب، عضلات کمر، اندام های داخلی شکم و لگن و پوست اطراف ناحیه کمر مرتبط باشد.
درد در قسمت بالای کمر ممکن است به دلیل اختلالات آئورت، تومورهای قفسه سینه و التهاب ستون فقرات باشد.

چه کسانی ممکن است از کمربند های طبی استفاده کند؟

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از بریس های طبی می تواند به کاهش کمردرد کمک کند. شرکت کنندگان در این مطالعه به مدت ۳ ماه از بریسکمری استفاده کردند، در حالی که محققان دریافتند که بریس پشتی باعث تثبیت عضلات در امتداد ستون فقرات می شود و کمردرد را کاهش می دهد.

کمربندهای طبی نیز ممکن است به شرایط زیر کمک کنند:

  • سندروم کمر درد
  • بعد از عمل ستون فقرات
  • اسپوندیلولیستزیس
  • آرتروز یا ساییده شدن ستون فقرات
  • شکستگی فشاری مهره های
  • بیماری دژنراتیو دیسک یا فتق دیسک کمری
  • تنگی کانال نخاعی
  • کنترل کمردرد های عضلانی
  • بی حرکتی ستون فقرات بعد از جراحی
  • کشش و کشیدگی عضلانی و لیگامان ها در ستون فقرات
  • استفاده از کمربند در قوس های غیر طبیعی ستون فقرات

علاوه بر این، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که بریس‌های پشتی ممکن است برای بیماران مسن‌تر تحت کولونوسکوپی مفید باشند. محققان خاطرنشان می کنند که استفاده از این دستگاه ممکن است به وارد کردن کولونوسکوپی کمک کند زیرا شکم را فشرده می کند. بنابراین،کونولوسکوپی ممکن است انجام این روش را آسان‌تر بداند، که ممکن است مدت زمان عمل را کاهش دهد.

انواع کمربندهای طبی

کمربند های طبی از نظر ترکیب متفاوت هستند تا به رفع فشار شدید عضلانی در شرایط کمردرد و تا بهبودی پس از عمل، کمک کنند. اکثر بریس‌های کمری از مواد مشابه ساخته شده‌اند، اما از نظر سفتی و کنترل وضعیتی متفاوت هستند.
به طور کلی، کمربند های طبی به دسته انعطاف پذیر، نیمه سخت و سخت تقسیم می شوند. بریس های سفت معمولا برای موارد متوسط تا شدید درد و/یا بی ثباتی، مانند کمک به بهبود شکستگی های ستون فقرات یا پس از جراحی کمر استفاده می شوند. از بریس های نیمه سفت و انعطاف پذیر برای دردهای خفیف یا متوسط استفاده می شود.
ارتزهای انعطاف پذیر از مواد نرمی مانند مخلوط پنبه/الاستیک، یا نئوپرن (نوعی لاستیک مصنوعی و انعطاف پذیر) ساخته می شوند.
کمربندها یا کرست های کمری انعطاف پذیر معمولاً در اندازه ها و طرح های مختلفی وجود دارند. این بریس ها که تحت عنوان بریس های حمایت کننده یا supportive نیز شناخته میشوند امکان خم شدن محدودی را فراهم می کند. این بریس ها معمولاً دارای پایه‌های فلزی یا پلاستیکی عمودی در جلو، پشت و/یا کناره‌های بریس هستند که ثبات و محدودیت حرکتی را فراهم می‌کنند.
کمربندهای کمری و ساکروایلیاک محدودیت بیشتری در حرکت ایجاد می‌کنند و معمولاً از پارچه محکم‌تر و بدون پایه ساخته می‌شوند.
کرست ها و کمربندهای انعطاف پذیر می توانند به تسکین کمردرد کمک کنند:
اعمال فشار سبک به تنه برای کمک به تنظیم وضعیت و کاهش وزن از ستون فقرات
ارائه مقداری حمایت اضافی از ستون فقرات برای کاهش فشار از روی عضلات ضعیف یا آسیب دیده
محدوده حرکت را نسبتاً محدود می کند تا امکان خم شدن و پیچش را محدود کند. به عنوان مثال، در حالی که از یک بریس انعطاف پذیر استفاده می کنید، ممکن است به اندازه کافی به جلو خم شوید تا بالای زانوهایتان را لمس کنید، اما کنار زانوهایتانرا خیر.
کاهش ریز حرکت در مفصل شل یا ضعیف شده از طریق فشرده سازی نیم تنه یا لگن (به ویژه در کمربندهای مفصل کمری و ساکروایلیاک)
شل کردن عضلات منقبض شده از طریق گرمای بریس

کمربندهای سخت و نیمه سخت برای کمردرد

کمربند های طبی سخت که تحت عنوان بریس های اصلاحی یا corrective نیز شناخته میشوند از یک لایه محکم از مواد (معمولاً پنبه یا پارچه برزنت) تشکیل شده‌اند که دور تنه می‌پیچد و شامل پنل‌های سفت و سختی است که جلو، پشت و گاهی کناره‌های بریس را می‌پوشاند. برخی از مدل ها شامل میله های پلاستیکی یا فلزی سخت هستند که قسمت بیرونی بریس را می پوشانند.
بریس کمری ای که عناصری از ارتزهای انعطاف پذیر و سخت را ترکیب می کند، ممکن است به عنوان بریس نیمه سخت شناخته شود. به عنوان مثال، یک کمربند کمری منعطف ممکن است شامل بالشتک اضافی یا درج پلاستیکی قالب‌گیری شده برای پشتیبانی و ثبات بیشتر باشد.
بریس های سخت و نیمه سخت به تسکین درد کمر کمک می کنند:
اعمال فشار به نیم تنه برای نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت سالم و انتقال وزن از ستون فقرات به شکم
ارائه پشتیبانی قابل توجه برای برداشتن فشار از ساختارهای ضعیف یا آسیب دیده ستون فقرات، از جمله عضلات، مفاصل، دیسک ها و ریشه های عصبی
کاهش قابل توجه دامنه حرکت برای جلوگیری از بیشتر خم شدن به جلو، عقب و پهلو به پهلو و همچنین بیشتر چرخش تنه
کاهش شدید حرکات ریز در بخش یا شکستگی ستون فقرات، افزایش شانس بهبودی موفقیت آمیز با محدود کردن تحریکات ناشی حرکات ناگهانی
کاهش تنش عضلانی از طریق گرم شدن بریس
در یک مطالعه، شاخص ناتوانی و نمرات درد زمانی که شرکت‌کنندگان از یک بریس پشتی سفت و سخت در مقایسه با یک بریس انعطاف‌پذیر استفاده کردند، بیشتر بهبود یافت.
یک بریس پشتی سخت ممکن است به صورت سفارشی ساخته شود یا از مجموعه ای از قطعات از پیش ساخته شده مونتاژ شود. در هر صورت، یک پزشک، متخصص ارتوتیست که در طراحی و نصب بریس‌ها تخصص دارد، بریس را اندازه‌گیری و نصب می‌کند تا مطمئن شود که بریس ایمن، راحت و مؤثر است.

اجزای معمولی کمربند های طبی

بسیاری از مدل‌های انعطاف‌پذیر و سخت ارتزهای کمری از نظر نحوه پوشیدن و اجزا مشابه هستند و از چند بخش کلیدی تشکیل شده‌اند، از جمله:
دو «بال» در کناره‌های بریس که از یک ماده انعطاف‌پذیر یا محکم ساخته شده‌اند که به دور تنه می‌پیچد و روی شکم یا پهلوها متصل می‌شود. در برخی موارد، این بال‌ها ممکن است شامل عناصر اضافی باشند که ثبات و حرکات را در طرفین تنه محدود می‌کنند، مانند پنل‌های اضافی درکمربندهای سخت، یا فلز یا پلاستیک عمودی در کمربند های انعطاف‌پذیر.
بریس های سخت و نیمه سخت شامل یک پنل پشتی است که معمولاً از پلاستیک سخت ساخته شده است تا پشت را در وضعیت سالم نگه دارد. بریس‌هایی که برای بهبودی بعد از عمل استفاده می‌شوند معمولاً شامل یک پانل پشتی محکم با دهانه‌ای روی ستون فقرات برای جلوگیری از تحریکات زخم جراحی هستند.
یک پنل جلویی محکم به شکم فشار وارد می کند. به طور معمول، پانل جلویی از دو Velcro یا برچسب هم همپوشانی کننده تشکیل می‌شود که در آن بریس بسته و تنظیم می‌شود
در بسیاری از بریس ها، تنظیمات کوچک با استفاده از بند و زبانه کشی در دو طرف بریس انجام می شود.

کاربرد کمریند های طبی

کمربند‌های طبی متناسب با آناتومی پزشکی طراحی شده‌اند و در نتیجه از انحناهای طبیعی ستون فقرات شما، برای قرار گرفتن در یک تناسب راحت، پشتیبانی می‌کنند و بسته به سطح فشرده سازی مورد نظر یا فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید، ممکن است کمر شما به پشتیبانی بیشتر یا کمتر نیاز داشته باشد.
یک کمربند طبی دارای قابلیت کشسانی خوب برای کاهش درد بخش پایینی کمر، از یک ماده نرم و دارای قابلیت تنفس تشکیل شده است. دیگر لازم نیست درباره ساییدگی سطح پوست یا تحریک و التهاب پوستی نگران باشید؛ زیرا کمربند طبی به راحتی و بدون ایجاد اصطکاک روی پوست شما قرار می‌گیرد. با توجه به سبکی وزن مواد، بسته به ترجیح خود می‌توانید کمربند طبی را روی لباس یا زیر آن بپوشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *