بریس بوستون
در سال ۱۹۷۲، دریک بیمارستان کودکان در شهر بوستون آمریکا، جان هال و ویلیام میلر، یک بریس پلاستیکی طراحی کردند که مشخصه آن نداشتن فلز در ساختار آن بود و اینکه به راحتی می توانست در زیر لباس مخفی شود. بریس بوستون از پشت باز و بسته می شود (با استفاده از ۲ یا ۳ بند) و از پلاستیک فشرده پلی پروپیلن ساخته می شود. این بریس در جلو، از زیر سینه تا بالای مثانه و از پشت از زیر کتفت تا اوج عضلات باسن ادامه می یابد. در کناره ها نیز این بریس از زیر بغل تا لگن ادامه می یابد. بنابراین، به راحتی زیر لباس مخفی شده و توسط دیگران دیده نمی شود. در دیواره این بریس یک پنجره باز می شود تا وزن آن کمتر شود، جریان هوا بیشتر شود و اجازه اصلاح انحراف را بدهد. این بریس برای کودکان و نوجوانانی به کار می رود که انحراف اسکولیوزی آنها پائینتر از مهره هفتم سینه ای باشد و اندازه انحراف هم بین ۲۰ تا ۵۰ درجه باشد.
سازندگان این بریس معتقد بودند که به جای ساخت سفارشی این بریس می توان از طرحهای استاندارد از قبل تهیه شده استفاده کرد که قابل استفاده برای اکثر بیمارانی که به کلینیک ارتوزو پروتز مراجعه می کنند باشد. البته این مدلهای از قبل آماده برای جمعیت سفید پوست در دسترس است ولی در ایران برای ساخت این بریس نیاز به قالبگیری از بدن فرد می باشد. چون اندازه های بدن نوجوانان ایرانی با کشورهای دیگرمتفاوت است.
برای ساخت این بریس لازم است بیمار از قبل عکس رادیوگرافی تمام تنه (از سر تا لگن) تهیه کند و در اختیار سازنده بریس بوستون قرار دهد تا بر اساس مقدار قوس و محل انحراف، بریس مناسب را برای او بسازد. همچنین لازم است تا سازنده بریس یک نقشه آناتومیک از بدن فرد تهیه کند تا در حین ساخت آن، تدابیر لازم برای اعمال نیروهای اصلاحی به بدن فرد را اتخاذ کند. سازنده بریس بوستون در تمام مراحل ساخت، به این نقشه آناتومیک نیاز خواهد داشت. لازم به ذکر است که ساخت این بریس بسیار حساس و دقیق می باشد و سازنده آن باید سالها تجربه بالینی و عملی در این زمینه داشته باشد و اطلاعات لازم در خصوص انحرافات ستون فقرات و خصوصیات بدنی نوجوانان را کسب کرده باشد.
طرح های سفارشی ساخت بریس بوستون
این طرح ها برای افرادی که تناسب بدن آنها با طرح های پیش ساخته ی استاندارد مطابقت ندارد، مناسب است. منحنی های مختلف در اسکولیوز نیاز به قرار دادن پد های متفاوت با توجه به شدت منحنی و مکان دارند.
اهداف استفاده از بریس بوستون
۱. کنترل و اصلاح انحراف جانبی ستون فقرات (اسکولیوز)
۲. اصلاح چرخش بیش از حد ستون فقرات
۳. برگرداندن تنه به حالت متعادل
۴. تنظیم صحیح راستای ستون فقرات
این اهداف با ساخت اصولی بریس و اعمال نیروهای کافی به بدن فرد به دست می آیند.
انواع بریس بوستون
بریس کمری بوستون (لومبار)
این مدل از بریس زمانی استفاده می شوند که محل انحراف اسکولیوز در نواحی کمری قرار داشته باشد.
بریس بوستون طرح سینه ای-کمری (توراکولومبار)
این مدل از بریس زمانی استفاده می شوند که محل انحراف اسکولیوز در مهره دوازدهم سینه ای و مهره اول کمری قرار داشته باشد.
بریس بوستون طرح سینه ای (توراسیک)
این مدل از بریس زمانی استفاده می شوند که محل انحراف اسکولیوز در پائینتر از مهره هفتم سینه ای قرار داشته باشد.
موارد تجویز استفاده از بریس بوستون
– کودکان سنین بالاتر از ۳ تا ۱۰ سال که دارای انحراف اسکولیوز (کجی ستون فقرات) پیشرونده با اندازه ۱۵ تا ۶۰ درجه باشند.
– نوجوانان سنین ۱۰ تا ۱۸ سال که دارای انحراف اسکولیوز (کجی ستون فقرات) پیشرونده با اندازه ۱۵ تا ۵۰ درجه باشند.
– کودکان و نوجوانانی که محل انحراف اسکولیوزی آنها پائینتر از مهره هفتم سینه ای باشد.
– کودکان و نوجوانان دارای قوز پشتی با اندازه ۴۵ تا ۷۵ درجه
چند نکته مهم کلینیکی در ساخت و استفاده از بریس بوستون
– بریس بوستون برای کودکانی که اندازه قوز پشتی آنها کمتر از ۲۰ درجه باشد مناسب نیست و بهتر است از بریس های دیگری (مانند بریس شنو یا میلواکی) برای درمان اسکولیوز استفاده کنند.
– اگر در حین استفاده از بریس، اندازه قوز پشتی (کایفوز) به شدت کاهش یافته و به زیر ۲۰ درجه رسید، نباید درمان با این بریس را ادامه داد.
– گرفتن نتیجه مطلوب از درمان نیازمند استفاده مداوم و حداقل به مدت ۲۰ ساعت در شبانه روز است.
– چاقی شدید ممکن است اثر بریس را برای درمان اسکولیوز کاهش دهد. بنابراین تا آنجا که ممکن است باید وزن خود را کم کنید تا بریس بهتر بتواند انحراف اسکولیوز را اصلاح کند. وجود چربی زیاد در زیر پوست مانع از رسیدن به این هدف می شود.
• اگر در حین استفاده از بریس، جایی از بدن شما زخم یا کبود شد، باید در اولین فرصت با همکاران ما در کلینیک ارتوز و پروتز پژم تماس بگیرید.
• اگر کودکی دارای مشکلات تنفسی باشد، بهتر است از این بریس استفاده نکند و از بریس های دیگر مانند شنو یا میلواکی استفاده کند.
• در حین استفاده از بریس باید بیش از پیش به بهداشت فردی اهمیت بدهید. چون شما در حین استفاده از بریس ممکن است عرق کنید (بخصوص در ماههای گرم سال).
• در حین استفاه از بریس، بایستی حتما حداقل یک ساعت در روز ورزش کنید تا ستون فقرات شما انعطاف پذیر تر شود. این کار به اثربخشی بریس هم کمک می کند.
برنامه زمانی پوشیدن بریس بوستون
در یک بازه زمانی یک هفته ای، به تدریج مدت زمان استفاده از بریس را افزایشدهید. در ادامه یک برنامه برای پوشیدن بریس بوستون ارائه شده است که با رعایت آن میتوانید راحتتر با بریس کنار بیایید:
– روز اول تا سوم
بریس را به مدت ۶ ساعت بپوشید.
بهترین زمان برای پوشیدن بریس، پس از برگشتن از مدرسه تا زمان رفتن به رختخواب است. بریس را به مدت دو ساعت بپوشید و سپس آن را باز کنید و وضعیت پوستتان را بررسیکنید. برای محافظت از پوست، اندکی الکل به آن بمالید. مجددا بریس را به مدت دو ساعت بپوشید و این روند را تا سه مرحله یا ۶ ساعت تکرارکنید.
اگر رنگ پوستتان سرخ شد، بریس را به مدت ۳۰ دقیقه باز کرده و محل پوست را با دست ماساژ دهید و دوباره بریس را به مدت دو ساعت بپوشید تا مدت زمان پوشیدن بریس در روز به ۶ ساعت برسد.
– روز چهارم تا هفتم
در روز دوم باید بریس را به مدت ۱۰ ساعت بپوشید.
بریس را به مدت ۴ ساعت بپوشید و سپس آنرا درآورده و وضعیت پوستتان را بررسیکنید. در صورت لزوم اندکی الکل به پوستتان بمالید. دوباره بریس را به مدت ۳ ساعت بپوشید. سپس بریس را درآورده و وضعیت پوستتان را بررسیکنید. در صورت لزوم به پوستتان الکل بمالید. مجددا بریس را بپوشید تا در مجموع زمان استفاده از آن به ۱۰ ساعت برسد.
– روز هشتم به بعد
در این مرحله باید بریس را به مدت حداقل ۲۰ ساعت در شبانه روز بپوشید.
بریس را صبح زود و قبل از رفتن به مدرسه بپوشید و سپس به هنگام نهار آن را درآورده و وضعیت پوستتان را بررسیکنید. در صورت لزوم اندکی الکل به آن بمالید و سپس بریس را بپوشید.
پس از برگشت از مدرسه و یا در زمان خاصی که قبلا تعیینکردهاید بریس را درآورید. دوباره بریس را به هنگام خوابیدن بپوشید. سعیکنید که به هنگام خوابیدن بریس را باز نکنید. اگر بتوانید بدون درآوردن بریس بخوابید در واقع به هدف خود رسیدهاید.
سلام وقتتون بخیر
خیلی این مطلب مفید بود ممنون