گوش مصنوعی؛ نحوه ساخت، قیمت و نگهداری آن

وقتی به پروتز فکر می کنیم، ذهن ما اغلب به سمت اندام ها و وسایل حرکتی منحرف می شود. با این حال، یک زمینه جذاب و کمتر شناخته شده در رشته ارتوز و پروتز وجود دارد که مربوط به “پروتز گوش” است. این خلاقیت های قابل توجه نه تنها ظاهر فیزیکی افراد را بازیابی می کنند، بلکه به افراد کمک می کند تا عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بازیابند. در این مقاله، دنیای پروتزهای گوش را بررسی خواهیم کرد و همه چیز را از ساخت آنها تا نگهداری و افرادی که می توانند از آنها سود ببرند، پوشش می دهیم.

نحوه ساخت پروتز گوش

ساخت پروتز گوش فرآیندی دقیق و هنرمندانه است که به تخصص و تجربه فراوان نیاز دارد. در اینجا مراحل کلیدی ساخت پروتز گوش به شرح زیر می باشد:

۱. قالبگیری: برای ساخت پروتز گوش باید ابتدا یک قالب گیری دقیق از گوش موجود یا گوش سالم بیمار انجام شود. این قالب گیری ها به عنوان پایه ای برای ساخت یک پروتز سفارشی عمل می کند.

۲. مجسمه سازی و اصلاح و بازیابی شکل گوش: متخصص ساخت پروتز گوش از قالب تهیه شده به عنوان یک مرجع استفاده می کند تا با ایجاد تغییرات در آن، اندازه، شکل و رنگ گوش طبیعی بیمار را بازسازی کند و آنرا به شکل نرمال نزدیک نماید. معمولا برای این کار از سیلیکون استفاده می شود که دارای ظاهر واقعی و مناسب و بادوام است.

۳. تطابق رنگ: دستیابی به تطابق رنگ دقیق برای ظاهری طبیعی بسیار مهم است. متخصصان پروتز از انواع رنگدانه ها برای شبیه سازی رنگ و بافت پوست بیمار استفاده می کنند.

۴. اتصال: پروتزهای گوش را می توان با استفاده از چسب های مخصوص پزشکی و یا با استفاده از سیستم های نگهدارنده پروتز، در محل نصب کرد.

نحوه مراقبت از پروتز گوش (گوش مصنوعی)

مراقبت مناسب برای اطمینان از طول عمر و زیبایی پروتز گوش ضروری است و باید به نکات زیر توجه کرد:

۱. تمیز کردن: تمیز کردن منظم با آب و صابون ملایم به حذف کثیفی و روغن کمک می کند و ظاهر پروتز را حفظ می کند.

۲. اجتناب از مواد شیمیایی خشن: برای تمیز کردن پروتز باید از مواد شیمیایی خشن، محلول های حاوی الکل و استون اجتناب شود زیرا می توانند به پروتز آسیب برسانند.

۳. محافظت در برابر آفتاب: از قرار گرفتن طولانی مدت پروتز در معرض نور خورشید باید جلوگیری شود. چون می تواند باعث محو شدن رنگ پروتز شود.

۴. تعمیر و نگهداری حرفه ای: مراجعات دوره ای و منظم بیمار به متخصص پروتز، برای تنظیمات و نگهداری آن کمک زیادی می کند.

چه افرادی به گوش مصنوعی نیاز دارند؟

پروتزهای گوش راه نجاتی برای بهبود ظاهر افرادی است که بخشی یا تمام گوش خود را به دلایل مختلف از دست داده اند، از جمله:

۱. ناهنجاری های مادرزادی: برخی از افراد با ناهنجاری های گوش متولد می شوند که می توان با پروتزهای سیلیکونی و زیبایی برای بهبود ظاهر و شنوایی آنها اقدامات مفیدی انجام داد.

۲. آسیب: تصادفات، جراحات یا سوختگی ها می تواند منجر به از دست دادن گوش شود و ظاهر و شنوایی را تحت تأثیر قرار دهد.

۳. سرطان: درمان سرطان ممکن است نیاز به برداشتن بخشی یا تمام گوش باشد. پروتزهای گوش راهی برای بازگرداندن حس طبیعی بودن ارائه می دهند.

۴. Microtia: میکروشیا وضعیتی است که در آن گوش خارجی توسعه نیافته یا وجود ندارد. پروتزهای گوش می توانند ظاهر و اعتماد به نفس افراد مبتلا را به طور قابل توجهی بهبود بخشند.

۵. بهبود زیبایی: برخی از افراد ممکن است به دلایل زیبایی برای بهبود ظاهر خود به دنبال پروتزهای گوش باشند.

قیمت گوش مصنوعی (پروتز گوش) چقدر است؟

هزینه پروتز گوش بر اساس عوامل مختلفی می تواند بسیار متفاوت باشد:

۱. مواد: انتخاب مواد، مانند سیلیکون یا جایگزین های دیگر، می تواند بر هزینه تاثیر بگذارد.

۲. پیچیدگی: سطح جزئیات و سفارشی سازی مورد نیاز برای پروتز بر قیمت کلی تأثیر می گذارد.

۳. روش اتصال: پروتزهای نگهدارنده ایمپلنت ممکن است شامل روش‌های جراحی باشد که به هزینه کلی می‌افزاید.
در مرکز ارتوز و پروتز پژم، هزینه ساخت پروتز گوش بر اساس قیمت مصوب انجمن علمی ارتوز و پروتز ایران محاسبه خواهد شد.

جمع بندی

پروتزهای گوش ترکیبی قابل توجه از هنر و تخصص است که به افراد کمک می کند اعتماد به نفس و ظاهر خود را بازیابند. فرآیند ساخت این پروتزها شامل ساخت دقیق، تطبیق رنگ و سفارشی سازی است. مراقبت و نگهداری مناسب برای تضمین طول عمر آنها ضروری است. این پروتزها برای گروه متنوعی از افراد شامل افرادی که با ناهنجاری های مادرزادی متولد شده اند تا افرادی که صدمات جدی را تجربه کرده اند، می تواند مفید باشد. در حالی که هزینه پروتزهای گوش می تواند متفاوت باشد، تحولی که در زندگی یک فرد ایجاد می کند بسیار ارزشمند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *